19-07-17

Nieuwe technieken ILT op komst

ILENT Auto

In de eeuwige strijd tegen fraude, overtredingen en het ontduiken van de regels gaat ILT in samenwerking met TLN experimenteren met nieuwe technieken. Het is nog onduidelijk wat dit gaat betekenen voor transportbedrijven.

TLN meldt dat de organisaties gaan samenwerken bij een experiment waarbij blockchaintechnologie wordt gebruikt. Wat ILT precies met de technologie van plan is is nog even onduidelijk. Op dit moment ontkomen volgens ILT nog teveel bedrijven. Het zou vooral gaan om grootschalige overtredingen waarbij sprake is van concurrentievervalsing.

Hoe de blockchaintechnologie precies toegepast gaat worden is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat naast ILT en TLN een aantal transportbedrijven mee gaan werken aan de proef. Hierbij worden gegevens uitgewisseld tussen de verschillende partijen die wederzijds voordeel moeten opleveren.

In eerste instantie wil ILT gaan controleren op rij- en rusttijden. Of dit betekent dat de transportbedrijven data over rij- en rusttijden op gaan sturen naar ILT is nog even de vraag. ILT zou met dergelijke gegevens bepaalde overtredingen heel eenvoudig kunnen constateren en beboeten, waardoor er meer ruimte overblijft voor het opsporen van andere overtredingen die niet eenvoudig met data kunnen worden vastgesteld.

Vraag een offerte aan