11-07-17

Gevolgen van ransomsoftware voor transportondernemers

Cybercrime

Onlangs werd in Rotterdam voor het eerst écht duidelijk wat voor schade een cyberaanval kan aanrichten: na een hack lagen de terminals van Maersk (APM) meer dan een week plat.

De gevolgen zijn niet mis: hoewel het bedrijf nog niet een exacte schade heeft berekend, hebben de terminals een week lang geen enkele order uit kunnen voeren. Inmiddels komt het werk langzaam maar zeker weer op gang, al gebeurt het werk in sommige gedeeltes van de terminal nog even volledig met de hand. Ook is het nog de vraag wanneer de terminals weer volledig kunnen beschikken over computers.

De zogenaamde ‘ransomsoftware’ neemt een computer in en maakt bijna alle belangrijke bestanden volledig onklaar. Zelfs wanneer bedrijven geld overmaken naar de makers van het virus zijn de bestanden niet meer bruikbaar. De gevolgen hiervan zijn natuurlijk enorm, vooral als er geen goede back-ups zijn gemaakt van de data op de computers. Immers, met een beetje pech ben je zo je hele rij- en rusttijdenadministratie kwijt.

TachoByte levert sinds 2007 een oplossing waarmee we data van de digitale tachograaf en de bestuurderskaart op afstand uitlezen. Echter lezen we dit niet alleen uit, maar zorgen we er ook voor dat dit op veilige servers staat waardoor onze klanten 24 uur per dag en vanaf ieder apparaat bij de data kunnen. Op deze manier dragen we een klein beetje bij aan de weerbaarheid van grote en kleine transportbedrijven tegen cybersecurity.

Uw administratie rondom de tachograaf 100% op orde? Dat kan heel eenvoudig. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met een van onze mensen voor meer informatie.

Vraag een offerte aan