16-06-17

Digitaal aanvraagportaal KIWA functioneert slecht

Remote download Slider

Eerder schreven we al over het nieuwe digitale aanvraagportaal van KIWA. Het portaal zou het aanvragen van kaarten voor de digitale tachograaf makkelijker moeten maken. Volgens TLN blijkt niets echter minder waar.

Volgens TLN zijn er diverse problemen met het nieuwe portaal. Zo zou het portaal vaak offline zijn. Ook raken aanvraagformulieren zoek, kunnen documenten niet goed worden geüpload en staan bedrijven vaak langer dan een uur in de wacht als zij KIWA opbellen met een vraag. Het risico is natuurlijk dat de bedrijven door het slecht functioneren hun chauffeurskaarten niet op tijd in huis hebben.

De organisatie heeft inmiddels iedereen opgeroepen om een melding te maken wanneer zich problemen voordoen. Daarnaast is een oproep gedaan bij de Inspectie Leefomgeving en Transport, en bij staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur & Milieu om in te grijpen bij KIWA. Wat er dan precies moet gebeuren of hoe een dergelijke ingreep er uit zal zien vermeldt TLN niet in hun persbericht.

Bij TachoByte proberen we het hele proces van rij- en rusttijden zo eenvoudig mogelijk te maken, o.a. door onze oplossing die volautomatisch de tacho en bestuurderskaart uitleest. We vinden het dan ook erg jammer om te zien dat het nieuwe portaal van KIWA niet goed werkt. Uiteraard houden we onze lezers op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Vraag een offerte aan