07-06-17

Grote transportcontroles nemen toe

ILENT Auto

Vorige week schreven we al over de handhaving van het verbod op de 45-uurs rust in de cabine in Duitsland. Dat dit verbod ook in andere landen streng gehandhaafd wordt is dit weekend duidelijk geworden bij een grote transportcontrole in België.

In het Belgische Zeebrugge werden maar liefst 120 vrachtwagens door zo’n 56 agenten onderworpen aan een grondige inspectie. Hiervan werd iets meer dan een derde op de bon geslingerd: voor zo’n 46 vrachtwagens werd een boete uitgeschreven. Het totale bedrag aan boetes kwam uit op zo’n € 113.000 euro en meerdere vrachtwagens werden zelfs aan de ketting gelegd omdat ze sjoemelsoftware aan boord hadden.

Met de aankondiging van de Europese Commissie dat het in heel Europa de 45-uurs rust in de cabine wil verbieden lijkt het erop dat diverse landen strenger zullen gaan controleren. Dergelijke, grote transportcontroles zijn hier dan ook het gevolg van. Naast controles op de 45-uurs rust in de cabine wordt echter ook flink gecontroleerd op andere zaken die met rij- en rusttijden te maken hebben.

Ook een gebrekkige administratie behoort staat maar al te vaak op het lijstje met overtredingen waarvoor chauffeurs boetes krijgen. Hierin zit een belangrijk verschil met de boetes voor de 45-uurs rust in de cabine: de laatste wordt met een grote glimlach betaald door, vaak Oost-Europese, chauffeurs die met behulp van de 45-uurs rust wekenlang tegen een hongerloontje kunnen blijven rijden. De boetes voor een gebrekkige administratie zijn echter volstrekt overbodig en vaak zelfs nog hoger dan die voor het overtreden van het verbod op de 45-uurs rust in de cabine.

Wij geloven dat transportondernemers het beleid van de EU niet kunnen beïnvloeden, maar wel prima in staat zijn om boetes te voorkomen waar zij invloed op hebben. Daarom ontwerpen we innovatieve oplossingen voor de administratie rondom digitale tacho. Dit jaar bestaat ons systeem dat op afstand de bestuurderskaart en de tachograaf uitleest maar liefst 10 jaar. Vele honderden klanten kunnen er al jarenlang op vertrouwen dat hun administratie in goede handen is en voldoet aan alle wettelijke eisen van de inspecteur.

Ook uw tachografen automatiseren? Neem nu contact op met een van onze experts of vraag direct om een offerte. Inbouw is uiteraard mogelijk bij een dealer bij u in de buurt!

Vraag een offerte aan