23-05-17

Let op: rijverbod op 15 juni!

Truck driving on the road

Over iets meer dan twee weken vindt de Sacramentsdag plaats in Duitsland. Op deze Katholieke feestdag gold altijd al een rijverbod voor het wegvervoer in bepaalde Duitse deelstaten. Wat echter wél anders is dan normaal is dat de inspectiediensten hebben aangegeven om extra te zullen controleren.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! In de Duitse deelstaten Baden-Württemberg, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Hessen en Beieren geldt op donderdag 15 juni een rijverbod. Daarnaast heeft de politie van Nordrhein-Westfalen al aangegeven dat ze extra streng zullen controleren.

Duitsland kent een heel scala aan rijverboden, een vaste zondag waarop niet gereden mag worden en naast de ‘reguliere’ Christelijke feestdagen ook nog een hoop feestdagen die niet-Katholieken vreemd in de oren zullen klinken, waaronder dus de Sacramentsdag op 15 juni.

De boetes voor het overtreden van dit rijverbod komen uit de zogenaamde ‘Bußgeldkatalog’ kunnen al snel oplopen tot bijna 500 euro. Hiervan komt een klein gedeelte voor rekening van de chauffeur en een groter gedeelte voor het transportbedrijf waarvoor de chauffeur rijdt.

Een overzicht van alle rijverboden, zowel in Duitsland als in andere landen is te vinden in de kennisbank van Evo. Hier is het overzicht van Duitse rijverboden te vinden.

OFFERTE AANVRAGEN

Vraag een offerte aan