11-05-17

Nieuwe aanvraagportal digitale tachograafkaarten

Remote download Slider

Het is deze week niet mogelijk om kaarten aan te vragen voor de digitale tachograaf. Kiwa Register, de uitgever van de tachograafkaarten, vernieuwd het aanvraagportal.

Er is vaak veel te doen rondom de tachograafkaarten. Eerder schreven we al dat de ze te duur zijn ten opzichte van de kostprijs van de kaarten, waarvan immers niet de bedoeling is dat er winst mee wordt gemaakt.

Vandaag is de aanvraagportal van Kiwa uit de lucht gehaald tot en met volgende week woensdag, 17 mei. De reden dat het zo lang duurt is omdat alle aanvragen die nog op het oude portal staan allemaal over worden gezet naar het nieuwe systeem.

Als het goed is gaan aanvragers van tachograafkaarten er wel een beetje op vooruit: zo moet het aanvragen makkelijker gaan. Het is mogelijk om volledig digitaal een aanvraag te plaatsen en deze bovendien direct online te betalen. Ook is de status van een aanvraag te volgen door klanten en is er een overzicht van aangevraagde en reeds verstrekte producten. Tot slot kan er ingelogd worden met het zogenaamde eHerkenning. In de praktijk betekent dit dat veel gegevens over een bedrijf al bekend zijn als er is ingelogd, wat het aanvragen versneld.

Vraag een offerte aan