05-05-17

WAARSCHUWING: Ontbrekende tachograafgegevens? Pas op voor hoge boetes!

ILENT Auto

ILT staat erom bekend hoge boetes uit te delen wanneer chauffeurs de regels voor rij- en rusttijden overtreden. Er is echter ook nog een andere oorzaak van boetes die veel voorkomt.

Niet alleen fraudeurs en structurele overtreders worden aangepakt: ook bij kleine foutjes in de administratie kan ILT hoge boetes opleggen, doordat bedrijven de gegevens niet goed uitlezen.

TTM komt met een voorbeeld:

Een bedrijf heeft meerdere bv’s en meerdere bedrijfskaarten. Voor het uitlezen van een tachograaf wordt op een gegeven moment de verkeerde bedrijfskaart gebruikt, van een andere bv dan de bv waarbij de tachograaf is geregistreerd. Dit leidt tot het ontbreken van data. Gevolg? € 4.400 euro boete per dag die ontbreekt. Schrik niet: een bedrijf ging hiermee in de fout zonder het door te hebben en mistte maar liefst 96 dagen in de administratie. De boete? € 442.400 euro!

Het is duidelijk dat bedrijven hier niet mee de fout in moeten gaan. Dergelijke fouten zijn bovendien vaak veel kostbaarder dan chauffeurs die enkele keren te lang doorrijden, maar veel eenvoudiger te voorkomen!

Bij TachoByte leveren we een oplossing die volautomatisch de tachografen en bestuurderskaarten van bedrijven uit leest. Bovendien bewaren we deze data voor onze klanten in bestanden die voldoen aan alle Europese richtlijnen en Nederlandse wettelijke vereisten. Natuurlijk kunnen we hiermee niet voorkomen dat chauffeurs af en toe een boete krijgen omdat ze niet op tijd pauze hebben kunnen houden, maar boetes als gevolg van een gebrekkige administratie zijn doodzonde en volstrekt overbodig.

Wilt u voorkomen dat de inspecteur u op de bon slingert omdat uw administratie niet 100% op orde is? Neem dan eens contact op met een van onze mensen voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe gemakkelijk wij het u kunnen maken!

Vraag een offerte aan