22-03-17

Rij- en rusttijden opnieuw grond voor gigantische boete

ILENT Auto

Denemarken spant opnieuw de kroon als het gaat om boetes. Bij een controle van een Nederlandse vrachtwagen is onlangs een grote boete uitgedeeld voor het overtreden van de rij- en rusttijden, waarmee nog maar weer eens wordt aangetoond hoe streng de rij- en rusttijden soms worden nageleefd.

Van twee Hongaarse chauffeurs werden vorige week donderdag in Denemarken de rij- en rusttijden gecontroleerd. Hieruit bleek dat de vrachtwagen ongeveer zes dagen achter elkaar zonder te stoppen had gereden. De chauffeurs verklaarden dit door te zeggen dat ze in shifts werkten: terwijl een chauffeur reed ging de andere alvast vooruit in een minibusje om vervolgens zijn rust te maken. De politie trapte hier echter niet in en besloot de chauffeurs te beboeten.

De boetes die werden uitgedeeld waren behoorlijk: beide chauffeurs moesten een bedrag betalen van zo’n € 13.449, – euro. Naast dat de chauffeurs een boete ontvingen ging het bedrijf voor een nóg hoger bedrag op de bon, voor een bedrag van maar liefst € 40.349, – euro. Uiteraard zal niet iedere chauffeur zo slordig omgaan met de regels als deze twee Hongaarse chauffeurs en natuurlijk deelt niet iedereen zulke absurde boetes uit als de Deense ambtenaren. Wel is duidelijk dat de rij- en rusttijden nog altijd streng worden gehandhaafd.

Bij TachoByte geloven we dat transporteurs en chauffeurs hun tijd nuttiger kunnen besteden dan aan hun administratie. Daarom ontwerpen we oplossingen die chauffeurs het leven makkelijker maken en bovendien inzicht geven in hun rij- en rusttijden. Daarom hebben we nu voor iedere chauffeur die netjes zijn rij- en rusttijden bij wil houden een volautomatische oplossing die op afstand de tachograaf en bestuurderskaart uitleest en daarnaast ook nog eens alle data 24/7 beschikbaar stelt in de wettelijk vereiste formaten.

Vraag nu een offerte aan of neem contact op met een van onze mensen om te kijken hoe we ook uw leven gemakkelijker kunnen maken.

Vraag een offerte aan