22-01-17

ILT voert de druk op

ILENT Auto

Vorige week zaterdag was het weer raak: de ILT bracht, in samenwerking met o.a. de politie en de Voedsel en Waren autoriteit een bezoekje gebracht aan transportbedrijven in Weert en Woensdrecht. Dat beide bedrijven al werden verdacht voordat de controle plaatsvond is echter niet de reden dat we dit artikel schrijven.

Bij het bedrijf in Weert lijken de verdenkingen juist te zijn, uit de controle zou hebben gebleken dat het bedrijf er schijnconstructies op na hield met nepfirma’s in Polen en Duitsland. Bij het bedrijf in Woensdrecht bleek alles vooralsnog mee te vallen.

Waar het ene bedrijf waarschijnlijk schuldig is en het andere bedrijf waarschijnlijk niet, heeft de ILT voor beide bedrijven besloten om de volledige bedrijfsadministratie mee te nemen voor administratief onderzoek. Om even concreet en binnen de branche te blijven: dit betekent dat alle data afkomstig van alle bestuurderskaarten en alle data uit de geheugens van alle digitale tachografen van het afgelopen jaar moet worden bewaard en beschikbaar moet zijn voor de inspecteur. Transportbedrijven kunnen in dit opzicht vromer zijn dan de Paus, maar als de bijbehorende administratie ontbreekt heb je alsnog een groot probleem.

Hoe groot is dat probleem dan? Een onvolledige jaaradministratie kost een bedrijf per chauffeur per dag 4.400 euro.

De financiële gevolgen van een onjuiste administratie is een reden die iedere transportondernemer in beweging zou moeten brengen, maar er zijn ook nog andere redenen.

Bij TachoByte maken we kennis met talloze transportondernemers. Er zijn veel verschillen tussen deze ondernemers, bijvoorbeeld te herkennen aan de bedrijfsgrootte, het type goederen dat door het bedrijf vervoerd wordt of het aantal mensen dat er bij een bedrijf in dienst zijn. Een ding hebben ze echter allemaal gemeen: ze worden gedreven door een bepaalde passie voor vrachtwagens, logistiek en transport. Dit betekent automatisch dat veel van onze klanten het iets minder hebben op het bijhouden van de administratie rondom de tachografen en bestuurderskaarten.

Bedrijven die geen werk meer willen hebben aan de administratie rondom hun digitale tachografen kunnen al jarenlang bij TachoByte terecht. Ook ervaren hoe het is om je geen zorgen meer te maken over je transportadministratie? Neem dan contact op met ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een offerte aan