13-01-17

Vrachwagen leasen de trend van 2017?

Truck driving on the road

Afgelopen jaar heeft private lease definitief zijn intrede gedaan rondom personenauto’s. In de transportsector is het hier en daar ook al mogelijk om een vrachtwagen te leasen, maar is het nog niet zo’n groot item als in de autosector. Misschien komt daar in 2017 verandering in.

Eigendom wordt de afgelopen jaren steeds minder belangrijk. Mensen leasen een auto, lenen een OV-fiets en kopen geen vakantiehuisje in Frankrijk maar boeken een mooi appartement via AirBnB. Dezelfde trend dient zich nu ook voorzichtig aan in de transportsector. Bij Trucktstore, gespecialiseerd in tweedehands vrachtwagens is het bijvoorbeeld mogelijk om een vrachtwagen te leasen. Volgens het bedrijf is het puur een kwestie van kosten: “Als het leasen van een jong gebruikte truck over de gehele looptijd financieel aantrekkelijker is, dan kiezen transpondernemers daar steeds vaker voor.” Ook worden de contracten zelf veel flexibeler. Je zit niet voor een aantal jaar vast aan een vrachtwagen, maar kan ook voor een hele korte periode een vrachtwagen leasen, wat het natuurlijk weer wat aantrekkelijker maakt.

Bij TachoByte houden we ons al jarenlang bezig met het terugdringen van kosten. Of het nou gaat om het ontlopen van boetes omdat de administratie rondom de digitale tachograaf gewoon keurig op orde is of om de tijdswinst die je boekt omdat je niet langer zelf de administratie rondom je tacho bij hoeft te houden: we werken er iedere dag aan om de transportsector iets efficiënter te laten functioneren. Daarmee proberen we te bereiken dat iedereen doet waar hij het beste in is. Eigendom van vrachtwagens is in de toekomst misschien iets dat beter past bij een bedrijven als Truckstore. En op die manier vinden wij ook dat het uitlezen van tachografen en het bewaren van de data op een manier waarop deze altijd en overal beschikbaar is iets dat niet tot het takenpakket van een chauffeur behoort.

Behoefte aan een flexibele oplossing m.b.t. de beschikbaarheid van vrachtwagens? Klaar met de administratie rondom de digitale tachografen? Wat de wens ook is, er is altijd een geschikte oplossing. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan of informeer naar de mogelijkheden bij onze mensen.

Vraag een offerte aan