01-01-17

TLN legt claim neer bij truckfabrikanten

Truck driving on the road

‘Geen nieuwjaarswensen maar een schadeclaim’. Zo gaat ondernemersorganisatie 2017 in. De schadeclaim richt zich op een truckkartel dat volgens de Europese Commissie prijsafspraken zou hebben gemaakt.

De berekende schade liegt er niet om. Volgens een onderzoek van de Europese Commissie hebben diverse grote truckfabrikanten tussen 1997 en 2011 prijsafspraken gemaakt. Om een beetje een indicatie van de omvang te geven: alleen al in Nederland gaat het om zo’n 240.000 verkochte vrachtwagens. Grote kans dus dat menig transportondernemer tientallen vrachtwagens heeft gekocht tegen een te hoge prijs. Naast dat er een groot aantal verkopen mee is gemoeid is ook de financiële schade erg groot: maarliefst € 1,2 miljard Euro, aldus TLN.

TLN heeft advocatenkantoor Hausfeld in de hand genomen en belooft de komende maand met meer informatie te komen over wat benadeelde ondernemers kunnen doen. TLN heeft al aangegeven dat Hausfeld werkt volgens een ‘no-cure-no-pay’ principe, waarbij het advocatenkantoor dus alleen wordt betaald als er ook een vergoeding voor de ondernemers tegenoverstaat. Overigens worden niet alleen in Nederland dergelijke claims voorbereid: in heel Europa zijn diverse advocatenkantoren actief om claims voor te bereiden, waarbij Hausfeld één van de grotere spelers is.

Het is nog even de vraag hoe de schadeclaim zich zal gaan ontwikkelen. Daarnaast is het nog even de vraag of het schandaal net zoveel aandacht zal krijgen als bijvoorbeeld de hele affaire rondom Volkswagen en de dieselgate. Dat het laatste woordje nog niet gezegd is over deze zaak is echter wel 100% zeker. Uiteraard volgen we bij TachoByte de ontwikkelingen op de voet en zullen we u hiervan op de hoogte houden.

Vraag een offerte aan