30-10-16

Cybercrime als grootste gevaar

Cybercrime

Oneerlijke concurrentie uit het buitenland? Strenge en nauwelijks na te leven wetgeving? Alsmaar sterker wordende concurrentie en steeds nauwere marges? Drie bedreigingendie al jaren grote risico’s zijn voor het wegvervoer in Nederland. Volgens experts is er echter nog één groter risico: cybercrime.

Het materieel dat voor het wegvervoer wordt ingezet neemt steeds geavanceerdere vormen aan. Het lijkt een kwestie van jaren voordat zaken als platooning en zelfrijdende trucks werkelijkheid worden en de gemiddelde vrachtwagen bevat elektronica die je 15 jaar geleden alleen nog maar in de supercomputers van IBM zag zitten. De mogelijkheden die hierdoor ontstaan lijken veelbelovend en soms zelfs ontwrichtend voor de transportsector. Echter zijn hardwerkende chauffeurs niet de enige mensen die (vrijwillig of gedwongen) met hun tijd meegaan.

Ook beroepscriminelen gaan helaas met hun tijd mee. Waar sommige criminelen acrobatische kunsten tevoorschijn halen valt de echte buit tegenwoordig niet meer op het asfalt te halen, maar op de digitale 100-baans snelweg: het internet. Nu bevoorradingsketens steeds meer op elkaar afgestemd raken betekent dit ook dat de afhankelijkheid van bedrijven toeneemt en dat cybercrime niet alleen gevolgen heeft voor het getroffen bedrijf maar ook voor bedrijven verderop in de keten. Het is dan ook logisch dat cybercrime in de nabije toekomst meer impact op de transportwereld gaat hebben dan veel andere zaken.

Als we kijken naar beveiliging tegen cybercrime is voorkomen beter dan genezen. En hoewel de ene na de andere technologie vervangen wordt blijven de oudhollandse spreekwoorden gewoon van kracht: goedkoop is duurkoop en voorkomen is beter dan genezen. Bij TachoByte zijn we vandaag de dag al bezig hoe we de uitdagingen van morgen bij de lurven kunnen vatten. Afkomstig uit de hightech regio rondom de Universiteit Twente zien wij het dan ook als vanzelfsprekend dat wij alleen de allerbeste apparatuur gebruiken om uw digitale tachograaf uit te lezen. Dit doen we onder andere door ervoor te zorgen dat kwaadwillenden via ons systeem geen toegang hebben tot het digitale hart van uw vrachtwagen.

Benieuwd hoe we omgaan met uw digitale veiligheid en u toch het gemak van een volledig automatische oplossing voor het uitlezen van uw digitale tachograaf kunnen garanderen, en dat alles tegen een scherp tarief? Neem dan eens contact met onze mensen of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan