09-06-16

Bestuurderskaart aanvragen nog altijd te duur

Eerder schreven we al dat een bestuurderskaart aanvragen, die te duur waren, in prijs goedkoper zou worden. Uit onderzoek van PWC blijkt dat een bestuurderskaart aanvragen zo´n 10 euro per keer duurder was dan nodig om de kosten ervan te dekken.

Bestuurderskaart aanvragen

Om de tachograaf te kunnen bedienen en om rij- en rusttijden te kunnen registreren moeten chauffeurs in de transportsector iedere 5 jaar een bestuurderskaart aanvragen als zij willen rijden op een vrachtauto. Een bestuurderskaart aanvragen verloopt via het KIWA register. KIWA, de bekende keuringsinstantie, verkoopt de kaarten als het goed is tegen kostprijs. Echter is een bestuurderskaart aanvragen niet het enige dat je kan doen bij het KIWA register. Zo zijn er ook allerlei andere vergunningen en passen te kopen. Het probleem is dat hier verlies op wordt gedraaid, waardoor een bestuurderskaart aanvragen boven de kostprijs moet gebeuren om de rest van de kosten te dekken.

Prijsverlaging bestuurderskaart

Dat de kosten van een bestuurderskaart aanvragen al jaren te hoog zijn weet iedereen. Minister Schultz van Haegen publiceerde daarom vorig jaar haar actieplan ´maatwerkaanpak regeldruk logistiek´. Met dit actieplan werden naast een bestuurderskaart aanvragen, ook andere procedures en regels eens flink onder de loep genomen. Sindsdien zijn de kosten van een bestuurderskaart aanvragen al enigszins gedaald. Volgens het onderzoek van PWC kunnen deze kosten echter nog iets verder omlaag. Welke gevolgen dit heeft voor de rest van de aanvragen die bij KIWA te doen zijn is nog even onbekend. De instantie is op dit moment nog bezig met het versimpelen van hun tariefstelsel, waarbij ongetwijfeld de prijzen weer op de schop zullen gaan.

Besparen op de digitale tachograaf

Naast lagere kosten voor een bestuurderskaart aanvragen zijn er nog meer manieren waarop kostenbesparingen kunnen worden geboekt. In tegenstelling tot de kosten van een bestuurderskaart hebben transportbedrijven sommige kostenbesparingen echter wél zelf in de hand. Bij TachoByte houden we ons bezig met dergelijke kostenbesparingen. En hoewel een bestuurderskaart aanvragen niet goedkoper kunnen maken en ook niet de geldigheidsduur van uw bestuurderskaart kunnen verlengen, kunnen we wel op een andere manier uw kosten terugdringen.

Door volledig automatisch de gegevens van de bestuurderskaart en de digitale tachograaf uit te lezen, besparen we u veel tijd en moeite. Bovendien maken we deze gegevens overzichtelijk op uw pc, smartphone en tablet en maken we daarnaast ook nog eens rapporten waarin overtredingen op het gebied van rij- en rusttijden te zien zijn. Zo slaat u meerdere vliegen in een klap en bespaart u veel geld, ontloopt u het risico van menselijke fouten en heeft u bovendien een investering die zichzelf terugverdient en niet boven de kostprijs verkocht wordt.

Wilt u ook efficiënter werken rondom de tachograaf? Kijk dan eens op onze productpagina of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan