10-05-16

Veel fouten bij manuele invoer in de digitale tachograaf

Veel chauffeurs gaan de fout in bij de manuele invoer van gegevens in de digitale tachograaf. Zo blijkt uit een analyse van TLN. De organisatie biedt nu een versnelde training aan om de fouten te voorkomen.

Fouten bij de digitale tachograaf

De cijfers zijn hard: volgens TLN blijkt uit een analyse dat het manueel invoeren van gegevens in de digitale tachograaf door chauffeurs maarliefst in de helft van de gevallen goed gaat. Dit zorgt voor veel fouten in de administratie met behulp van de tachograaf. Een slechte zaak, want op fouten en gebreken in de administratie rondom gegevens uit de digitale tachograaf staan vaak hoge boetes.

Invoer digitale tachograaf gewijzigd

TLN bericht dat sinds 2 maart handmatig in de digitale tachograaf moet worden ingevoerd welke activiteiten een chauffeur heeft gedaan toen hij niet in het voertuig was. Dit betekent dus dat een chauffeur verantwoording af moet leggen over 24 uur en niet alleen over de tijd die hij in zijn cabine heeft doorgebracht. De manuele invoer verschilt vaak per digitale tachograaf, afhankelijk van het merk. Ook weten veel chauffeurs niet wat ze allemaal moeten en kunnen invullen.

Training digitale tachograaf

TLN biedt een training aan die zich specifiek richt op het manueel invoeren van gegevens in de digitale tachograaf en erop gericht is om fouten met de manuele invoer in de digitale tachograaf te voorkomen. Er zijn echter nog een paar plaatsen beschikbaar en de training vindt morgen al plaats. Bent u te laat met het opgeven voor de training of verhinderd? Er zijn meer manieren om fouten uit de administratie rondom de digitale tachograaf te halen.

Bij TachoByte leveren we een oplossing die volledig automatisch en op afstand de digitale tachograaf uitleest. Hierdoor hoeven chauffeurs dit nooit meer zelf te doen. Een eenvoudige doch deugdelijk systeem dat veel fouten voorkomt, tijd bespaart en bovendien zorgt voor minder boetes! Interesse in onze oplossing of direct weten wat het kost en oplevert? Neem dan eens contact met ons op of vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan