06-04-16

Boetebeleid kilometerheffing België mild

Truck driving on the road

De handhaving van boetes voor voor overtredingen op de kilometerheffing in België is voorlopig mild. Dat is het resultaat van overleg tussen minister Schultz van Haegen en haar Belgische collega. Dit geldt alleen voor chauffeurs die buiten hun eigen schuld om nog niet voldoen aan de regelgeving voor de kilometerheffing.

Kilometerheffing soepel dankzij minister

In een nieuwsbericht over de kilometerheffing schrijft TLN dat ze erg tevreden zijn met de inzet van de minister. Volgens TLN hebben veel chauffeurs de kastjes voor de kilometerheffing wel optijd besteld maar zijn deze te laat geleverd. Een ander probleem dat vaak voorkomt is dat er defecten aanwezig zijn in de kastjes voor de kilometerheffing. De Belgische overheid heeft aangekondigt coulant om te gaan met het handhaven van de kilometerheffing in dit soort gevallen.

Kilometerheffing en de digitale tachograaf

De versoepeling van het handhavingsbeleid geldt niet voor chauffeurs die de kilometerheffing doelbewust omzeild hebben, wat natuurlijk logisch is. Helaas geldt de coulantie niet voor chauffeurs die buiten hun schuld om de rij- en rusttijden overtreden. Wat bijvoorbeeld als een chauffeur in de file staat terwijl de verplichte pauze eraan zit te komen. De ervaring leert dat een goede analyse van rij- en rusttijden kan leiden tot een reductie van het aantal overtredingen met maarliefst 70%. Beeldt u zich eens in wat voor invloed dit kan hebben op het aantal boetes.

Bij TachoByte sturen we daarom periodieke rapporten waarin alle overtredingen van chauffeurs staan. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van overtredingen en kunt u boetes voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met één van onze mensen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan