Wegtransport december 2018 - de belangrijkste ontwikkelingen

30-12-2018

December zit er alweer bijna op. Ook deze maand waren er weer een aantal belangrijke ontwikkelingen in de sector wegtransport. We zetten ze voor u op een rij.


Controles (en boetes) blijven streng

De jaarwisseling is hét moment voor een koerswijziging. Hoewel er veel dingen veranderen in de transportwereld, blijft één ding in ieder geval hetzelfde: de focus van ILT op het handhaven van de Rijtijdenwet in Nederland. Dit zal steeds slimmer gebeuren en ook steeds meer in samenwerking met Belgische, Luxemburgse of Duitse collega's. Overigens geldt dit niet alleen voor de Benelux, maar in heel Europa. Onlangs werd dit maar weer eens bevestigd toen een Sloveense chauffeur voor € 71.650 op de bon werd geslingerd.

Tóch geen prijsstijging in de tachograafkaarten?

Onlangs leek het erop dat de tachograafkaarten weer verhoogd zouden worden in prijs. Dit leverde veel protest op van Tweede Kamer partijen, die zien dat belangenpartijen en ondernemers zich al jarenlang (terecht) verzetten tegen de hoge prijzen van KIWA. Hoewel het momenteel kerstreces is, kan Cora van Nieuwenhuizen in het nieuwe jaar direct aan de bak met deze kwestie. 

Klimaatakkoord definitief: wat betekent het voor de transportwereld?

Een aanschafsubsidie voor zero-emission vrachtwagens, een overgangsregeling voor bestaande vrachtwagens, meer biobrandstof en een kilometerheffing voor transport over de weg: zomaar wat punten uit het klimaatakkoord. Wat de exacte uitwerking in de praktijk gaat zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar dat er een en ander gaat veranderen voor transportondernemers, dat is zeker!

Enkele referenties

“Wij leveren het beste transport naar Scandinavië, dankzij TachoByte”

Schouwstra Transport

“Nooit meer omkijken naar het uitlezen van de digitale tachograaf”

Melo Transport

“Altijd op de hoogte van de positie van alle voertuigen”

Wim Martens B.V.

TachoByte B.V.

TachoByte zet zich sinds 2007 vol passie in om voor u de beste tachograafoplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie van uw bedrijf. 

Contact

TachoByte B.V.
Marssteden 72
7547 TD Enschede
 +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Ritregistratie met keurmerk

Rittenregistratie met keurmerk, goedgekeurd door De Belastingdienst.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.