Minder controles in België in 2018

14-08-2018

In het afgelopen jaar heeft de federale overheidsdienst Mobiliteit, de Belgische tegenhanger van ILT, veel minder transportcontroles uitgevoerd dan in de jaren daarvoor. Er zijn diverse oorzaken voor de afname in controles.


Minder personeel

In 2018 vonden 21.189 controles plaats, tegenover 45.592 in 2016. Een van de oorzaken van de afname in controles is een gebrek aan personeel. Volgens minister Bellot is er een personeelsdaling geweest van 20 procent. Uiteraard moet nog steeds hetzelfde gebied worden gecontroleerd, wat ervoor zorgt dat een inspecteur in totaal minder controle uit kan voeren omdat hij zich meer moet verplaatsen.

Nieuwe vormen van controle

De digitale tachograaf maakt het ook lastiger voor inspecteurs om te controleren. Tegenwoordig is er software en apparatuur nodig om de tachograaf uit te lezen. Ook worden fraudeurs steeds creatiever met nieuwe manieren van tachograafmanipulatie. Daarnaast wordt er tegenwoordig minder vaak statisch gecontroleerd. Hierdoor zijn vaak meer controleurs nodig: een die het voertuig onderschept, een die de controle uitvoert. 

Nieuwe oplossingen

De minister geeft aan op zoek te zijn naar nieuwe oplossingen. IT-voorzieningen moeten een rol spelen bij het eenvoudiger en sneller uitlezen van digitale tachografen en documenten. Op deze manier kost iedere controle minder tijd en kunnen fraude en overtredingen eenvoudiger worden opgespoord. Ook chauffeurs die zich wel aan de regels houden zouden dan weer sneller de weg op moeten kunnen.

 

 

Enkele referenties

“Wij leveren het beste transport naar Scandinavië, dankzij TachoByte”

Schouwstra Transport

“Nooit meer omkijken naar het uitlezen van de digitale tachograaf”

Melo Transport

“Altijd op de hoogte van de positie van alle voertuigen”

Wim Martens B.V.

TachoByte B.V.

TachoByte zet zich sinds 2007 vol passie in om voor u de beste tachograafoplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie van uw bedrijf. 

Contact

TachoByte B.V.
Marssteden 72
7547 TD Enschede
 +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Ritregistratie met keurmerk

Rittenregistratie met keurmerk, goedgekeurd door De Belastingdienst.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.