Nieuws

Prijsverhoging tachograafkaarten toch weer op komst?

11-12-2018

Het is al jaren een hot item: de prijzen van tachograafkaarten zijn te duur, zouden als het goed is omlaag gaan, maar blijven nog altijd hoog. Het ziet er niet naar uit dat er in 2019 verbetering in komt, want er is weer een verhoging op komst...

Mobility package goedgekeurd en op naar Europees Parlement

05-12-2018

De Europese Ministers hebben definitief ingestemd met het Europese Mobility Package. De maatregelen voor we transportsector kunnen nu voor goedkeuring naar het Europees Parlement. Een kort overzicht van de maatregelen en aanpassingen...

4 Veelgestelde vragen over de nieuwe kilometerheffing voor vrachtvervoer beantwoord

18-11-2018

We schreven vorige week al over de plannen van het kabinet voor de komende jaren. Een van de speerpunten was een kilomerheffing voor vrachtvervoer. Nu hiermee is ingestemd kunnen we kijken wat we kunnen verwachten.


Voor wie geldt de kilometerheffing?

Om te beginnen is het goed om te weten dat de kilometerheffing niet geldt voor al het vrachtvervoer. Zo worden o.a. landbouwvoertuigen, kranen of bedrijfswagens zwaarder dan 3.500 kg ontzien. Al het 'normale' vervoer over de weg gaat wel onder de kilometerheffing vallen.

Ontdek het belang van een betrouwbare tachograafoplossing die altijd en overal beschikbaar is

04-11-2018

Stel u zich eens voor: de inspecteur staat bij u op de stoep voor een bedrijfscontrole. Tachograafdata en gegevens van bestuurderskaarten van het afgelopen jaar moeten naar boven worden gehaald, volgens alle wettelijke bestandsformaten. Bent u klaar voor die controle? Ontdek waarom een tachograafoplossing die altijd en overal beschikbaar is, onmisbaar is voor een betrouwbare tachograafadministratie en het voorkomen van boetes.

Dit betekent het meerjarenplan van ILT voor transportondernemers

21-10-2018

Onlangs presenteerde ILT het meerjarenplan voor de periode 2019 t/m 2023. Er komt meer focus op manipulatie en met name bedrijven met een hoog risicoprofiel worden aangepakt.


Hoog risicoprofiel

In het meerjarenplan schrijft de inspectiedienst dat bedrijven met een hoog risicoprofiel meer en zwaarder gecontroleerd zullen worden. Er wordt geen definitie gegeven van wat dit hoge risicoprofiel inhoudt, maar we kunnen wel een inschatting maken:

Enkele referenties

“Wij leveren het beste transport naar Scandinavië, dankzij TachoByte”

Schouwstra Transport

“Nooit meer omkijken naar het uitlezen van de digitale tachograaf”

Melo Transport

“Altijd op de hoogte van de positie van alle voertuigen”

Wim Martens B.V.

TachoByte B.V.

TachoByte zet zich sinds 2007 vol passie in om voor u de beste tachograafoplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie van uw bedrijf. 

Contact

TachoByte B.V.
Marssteden 72
7547 TD Enschede
 +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Ritregistratie met keurmerk

Rittenregistratie met keurmerk, goedgekeurd door De Belastingdienst.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.