Digitale tachograaf Uitlezen - TachoByte in de praktijk

De digitale tachograaf uitlezen geeft transportondernemers een unieke informatiebron, omdat alle relevante data digitaal op een bestuurderskaart en in het geheugen van de tachograaf worden opgeslagen. TachoByte maakt het digitale tachograaf uitlezen mogelijk op een slimme, innovatieve en toch eenvoudige manier waardoor men deze informatie kan gebruiken. De bestuurderskaart en het massageheugen van de digitale tachograaf uitlezen wordt namelijk op afstand gedaan met alle voordelen vandien. Graag geven we u een kort overzicht van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden:

Digitale tachograaf uitlezen - Hoe werkt het?

Archief van tachograaf data

Online archief van bestuurderskaarten

In de online database wordt nadat we de digitale tachograaf uitlezen zowel de data uit de bestuurderskaarten als uit het massageheugen opgeslagen. De digitale tachograaf uitlezen gebeurt volledig automatisch, zonder handeling van bestuurder of wagenparkbeheerder en op afstand. De verkregen data nadat de digitale tachograaf uitlezen is voltooid heeft u op elk gewenst moment tot uw beschikking als download. Al de gegevens die we uit de digitale tachograaf uitlezen voldoen uiteraard aan de laatste Europese richtlijnen en op deze manier bent u er altijd zeker van dat u beschikt over de vereiste data bij een inspectie op locatie of controle langs de weg. 

Upload historie

Upload historie van bestuurderkaarten

Deze functie geeft u een overzicht van de uploads van zowel het massageheugen als de bestuurderskaarten. Wanneer we de digitale tachograaf uitlezen komt dit hier automatisch in te staan. Uiteraard kunt u naast dat we automatisch de digitale tachograaf uitlezen ook nog steeds handmatig bestuurderskaarten of massageheugen bestanden uploaden. Zo kunt u in een oogwenk zien wanneer elke tachograaf weer uitgelezen moet worden.
Lees hier meer over het op afstand uitlezen van uw digitale tachograaf.

Rapporten

Rapporten
Laat de digitale tachograaf uitlezen en genereer eenvoudig overzichtelijke rapporten. Let op: de functies kunnen afwijken per versie, meer informatie vindt u in onze productmatrix.
Alle bovenstaande rapporten zijn zeer eenvoudig naar excel of pdf te exporteren.

Rij- Rusttijden overzicht

Rij- en rusttijden overzicht
Volledig automatisch de digitale tachograaf uitlezen zorgt ook voor een overzicht van de rij- en rusttijden. Middels dit overzicht kunt u direct zien of uw bestuurders zich aan de rijtijdenwet houden. U ziet hier namelijk per dag, week en twee weken wanneer elke chauffeur heeft gereden, gewerkt en gerust op basis van de gegevens die we van de digitale tachograaf uitlezen.

Rij- Rusttijden overtredingen

Rij- en rusttijden overtredingen
In dit rapport, dat op basis van data die we uit de digitale tachograaf uitlezen wordt gegenereerd, toont u in een handomdraai alle overtredingen van de rij- en rusttijden per bestuurder. Op deze manier kunt u naast uw digitale tachograaf uitlezen ook zeer hoge boetes voorkomen.
Lees hier meer over de rit analyse oplossing van TachoByte.

Status en lokatie van uw voertuigen, ook op uw smartphone

Status van voertuigen realtime-volgen, op alle devices!
Laat u de digitale tachograaf uitlezen, dan geeft TachoByte u snel en eenvoudig in een oogopslag de locatie en status ( rijden/rust/werk ) van al uw vrachtwagens door geheel Europa.
Lees hier meer over onze Track & Trace oplossing.

Route op de kaart

Gereden route bekijken op de kaart

Deze functie geeft eenvoudig en toch zeer gedetailleerd de gereden route weer. Ook kunt u zo de exacte locatie op een bepaald tijdstip achterhalen door de digitale tachograaf u.

Digitale tachograaf uitlezen - Ook geschikt voor bestelauto's

Het systeem van TachoByte is niet alleen geschikt voor vrachtwagens. Ook voor sommige bestelauto's geldt dat ze onder de tachograafplicht vallen, oftewel regelmatig de digitale tachograaf uitlezen. Ook in dat geval kunt u volledig automatisch en op afstand met TachoByte de de digitale tachograaf uitlezen en de data weergeven op ons online platform. De digitale tachograaf uitlezen werkt voor zowel vrachtwagens en bestelauto's op dezelfde, overzichtelijke manier. 

Enkele referenties

“Wij leveren het beste transport naar Scandinavië, dankzij TachoByte”

Schouwstra Transport

“Nooit meer omkijken naar het uitlezen van de digitale tachograaf”

Melo Transport

“Altijd op de hoogte van de positie van alle voertuigen”

Wim Martens B.V.

TachoByte B.V.

TachoByte zet zich sinds 2007 vol passie in om voor u de beste tachograafoplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie van uw bedrijf. 

Contact

TachoByte B.V.
Marssteden 72
7547 TD Enschede
 +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Ritregistratie met keurmerk

Rittenregistratie met keurmerk, goedgekeurd door De Belastingdienst.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.